Natječaj

533 kandidata želi na pripravničko mjesto u Vladi HNŽ-a

Poziv je nadležna komisija Vlade HNŽ objavila krajem rujna, a u zgradi Vlade HNŽ-a obavljaju intervjui, a koji se završavaju u petak
Gospodarstvo / Posao | 25. 10. 2017. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziv Vlade Hercegovačko-neretvanske županije za prijem pripravnika za prvo zaposlenje prijavila su se 533 kandidata, objavio je Dnevni avaz.

''S obzirom na činjenicu da na prvo zaposlenje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji  čeka 11.806 osoba od ukupno 31.710 nezaposlenih koji su evidentirani pri Službi za zapošljavanje HNŽ, ne čudi što je i ove godine ogromna zainteresiranost vladala za javni poziv o prijemu 100 pripravnika u županijske organe uprave, upravne organizacije i druge službe, organe i institucije HNŽ'', piše Avaz.

Poziv je nadležna komisija Vlade HNŽ objavila krajem rujna, a u zgradi Vlade HNŽ-a obavljaju intervjui, a koji se završavaju u petak.

Kako je objavljeno u javnom pozivu, s ciljem zaštite osobnih podataka kandidata, a primjenom odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka, svim kandidatima je prilikom prijave dodijeljen identifikacijski broj - šifra, koja se koristi u proceduri odabira umjesto imena i prezimena, kako je bila praksa do sada.

''Izbor kandidata i struk-turu kandidata s utvrđene liste izvršit će rukovoditelj županijskog organa koje vrši prijem pripravnika, uz suglasnost premijera Vlade. Prilikom odabira kandidata rukovoditelj će voditi računa o deficitarnosti zvanja, nastojati da struktura pripravnika odražava nacionalni sastav stanovništva u županiji, da budu zastupljeni kandidati iz svih općina i gradova u županiji'', navodi se, između ostalog, u javnom pozivu.

Kopirati
Drag cursor here to close