Čitluk

Završeni Dani berbe grožđa - Brotnjo 2018.

U Čiltuku je održana manifestacija zatvaranja 63. dana berbe grožđa - Brotnjo 2018.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 17. 09. 2018. u 01:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Broćanskom trgu u Čitluku, večeras je održana završna svečanost obilježavanja tradicionalne turističko-kulturne i gospodarstvene manifestacije “Dani berbe grožđa - Brotnjo 2018.”

''Od srca vas sve pozdravljam u želji da razumijemo da je ovo povijesno vrijeme za hrvatski narod i da nam je danas bitnije nego ikada'', rekao je član Predsjedništva dr. Dragan Čović, kao visoki pokrovitelj manifestacije.

Na manifestaciji se obratila i Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi FBiH. U ime organizacijskog odbora manifestacije “Dani berbe grožđa - Brotnjo 2018.“, nazočne je pozdravio i načelnik načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Foto: PR / Osim vina bilo je uštipaka i pršuta

Načelnik je rekao kako je ove godine loza odlična i imaju vrhunska vina, za razliku od prošle godine koja je bila loša za vinare, navodi se između ostalog u priopćenju Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

''Truditi ćemo se razvijati vinogradarstvo i dalje na ovim područjima'', poručio je načelnik Radišić.

Slavlje je potom nastavljeno tradicionalnom smotrom folklora i kušanjem vina, a svemu tome je prethodio i tradicionalni mimohod kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske od čitlučke Srednje škole do Broćanskog trga, gdje je, u nazočnosti brojnih posjetitelja, upriličeno svečano zatvaranje 63. dana berbe grožđa - Brotnjo 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close