Vlada FBiH

Za poljoprivredno-prehrambeni sektor pomoć od 8.199.933,02 KM

Federalna vlada je ovom uredbom u tekućoj godini kao pomoć gospodarstvu izdvojila 90 milijuna KM.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 22. 12. 2020. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada FBiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila Odluku o dodjeli financijske pomoći izvozno orjentiranim gospodarskim društvima, zadrugama, obrtima i drugim pravnim subjektima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora u okolnostima pandemije COVID-19.

Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933,02 KM bit će dodijeljena na ime financijske pomoći, prema odobrenim zahtjevima, za 31 izvozno orjentirani gospodarski subjekti iz poljoprivredno-prehrambenog sektora.

Sredstva su osigurana u Proračunu FBiH za 2020. godinu na razdjelu subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženo je da sa subjektima iz ove odluke potpiše ugovor i vrši kontinuiran nadzor nad utroškom sredstava, a u skladu sa Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Podsjetimo Federalna vlada je ovom uredbom u tekućoj godini kao pomoć gospodarstvu izdvojila 90 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close