Konferencija na temu "Održivi razvoj ruralnih područja"

Vlada HNŽ-a za poboljšanje uvjeta življenja u ruralnim područjima

Ovu konferenciju organizirali su Općina Čitluk, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Odjel za prirodne znanosti i Udruga Prsten, pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 10. 06. 2019. u 16:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Vlada HNŽ / Konferencija na temu "Održivi razvoj ruralnih područja"

Međunarodna stručna konferencija o temi "Održivi razvoj ruralnih područja" održana je u ponedjeljak u Etno selu "Herceg" u Međugorju u sklopu Europskog tjedna održivog razvitka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ). 

Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, koji je kazao kako je održivi razvitak pretpostavka svih prioritetnih mjera multisektorske integrirane Strategije razvitka HNŽ-a, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a. 

"U sklopu strateškog cilja usmjerenog na podizanje konkurentnosti poljoprivrede, poduzetništva i turizma jedna od prioritetnih mjera među ostalim je i osiguranje održivog ruralnog razvitka. Cilj nam je poglavito poboljšanje ukupnih uvjeta življenja u ruralnim područjima, povećanje produktivnosti u poljoprivredi, uvođenje novih tehničkih i tehnoloških dostignuća, poticanje prerade poljoprivrednih proizvoda na OPG‐ovima, te diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim sredinama", kazao je Herceg. 

Aktivnosti koje poduzima Vlada HNŽ-a na poseban način usmjerene su na zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima, istaknuo je Herceg, te dodao kako je mlade moguće zadržati ako se potencijali usmjere prema stvaranju preduvjeta za ravnomjerni razvitak svih krajeva županije. 

"Ruralni prostori, kako to svjedoče brojni primjeri u zemljama Europske unije, kojoj i mi težimo, imaju budućnost. Uz intenzivna ulaganja u održiv gospodarski razvitak, povećanje životnog standarda i očuvanje prirodne i kulturne baštine, oni prerastaju u područja ugodnog života uz laku i dostupnu povezanost s drugim područjima", kazao je Herceg. 

Ovu konferenciju organizirali su Općina Čitluk, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Odjel za prirodne znanosti i Udruga Prsten, pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close