Sijat će se pšenica

U Tomislavgradu ove jeseni sijat će se kvalitetna pšenica

Nabavka kvalitetnog sjemena za jesensku sjetvu jedan je od osnovnih problema poljoprivrednika.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 30. 07. 2020. u 20:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Tomislavgrad na sjednici održanoj u četvrtak usvojilo je Odluku o subvencioniranju jesenske sjetve ozime pšenice poljoprivrednim gospodarstvima na području te općine.

''Općina Tomislavgrad za subvencioniranje jesenske sjetve ozime pšenice u proračunu općine Tomislavgrad za 2020. godinu osigurala je 30.000 marka na način da će iz navedenog iznosa općina sudjelovati u nabavci kvalitetnog sjemena pšenice iznosom 50 posto od ukupne cijene sjemena'',  kazao je savjetnik za poljoprivredu Općine Tomislavgrad Željko Jurić.

Pojasnio je kako je nabavka kvalitetnog sjemena za jesensku sjetvu jedan od osnovnih problema poljoprivrednika, dijelom i zbog toga što BiH nema ovlaštenu ustanovu koja se bavi proizvodnjom spomenutog sjemena.

''Stoga su poljoprivredni proizvođači koji se bave uzgojem ozime pšenice primorani kupovati sjeme koje ne odgovara deklaraciji koja prati to sjeme, a najčešće siju svoje sjeme, takozvanu tavanušu koja ni blizu ne obećava kvalitetan i dobar prinos'', istaknuo je Jurić.

Kopirati
Drag cursor here to close