Poticaji

U Livnu niče 20 plastenika

Dvadeset korisnika s područja Livna, koji su odabrani putem javnog poziva, dobit će kompletno opremljen plastenik veličine stotinu četvornih metara...
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 22. 03. 2018. u 14:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Livna Luka Čelan potpisao je u četvrtak ugovore o dodjeli plastenika za uzgoj povrća.

Dvadeset korisnika s područja Livna, koji su odabrani putem javnog poziva, dobit će kompletno opremljen plastenik veličine stotinu četvornih metara, što uključuje i sustav navodnjavanja, sadni materijal, kao i adekvatnu obuku iz oblasti plasteničke proizvodnje.

''Grad Livno nastojat će i dalje osiguravati ovakve projekte kroz koje pomažemo i potičemo poljoprivredni sektor. Znate da smo prije određenog vremena imali projekt izgradnje mini mljekara za deset malih proizvođača livanjskog sira. Tu je također i projekt potpore mladim ženama kroz pokretanje vlastitog poslovanja. I evo, danas, početak projekta dodjele plastenika, mogućnost samozapošljavanja, osamostaljivanja što je zapravo i najveća vrijednost ovog projekta'', kazao je prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik Čelan.

Projekt "Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima" Grad Livno provodi u suradnji s dobrotvornim organizacijama "LDSC" i "MAID", a vrijednost cjelokupnog projekta je oko 50 tisuća konvertibilnih maraka, od čega veći dio osigurava Grad Livno s poslovnim suradnicima, a manji dio sami korisnici (oko 20 posto nabavne cijene plastenika).

Kopirati
Drag cursor here to close