Veletržnica u Tasovčićima

U eri korone kupus jako tražena roba

Prodavači ističu da će se još zadržati od deset do petnaest dana, a očito je da se cijena neće mijenjati, bez obzira na potražnju.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 19. 11. 2020. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodavači kupusa za zimnicu na čapljinskoj veletržnici u Tasovčićima, najavljuju skori kraj sezone prodaje.

Kao i ranijih godina prodaja se vršila s tri kamiona, na kojima su instalirani uređaji za isjecanje srčike i rezanje.

Zdenka Čuljak iz Klobuka kod Ljubuškog, svojevrsna glasnogovornica prodavača ističe:

''Sezona je bolja nego što smo očekivali. U kupnju nam dolaze naše stare mušterije. Radim sedamnaest godina ovaj posao i mogu reći da su se ljudi na nas navikli. Ne smijemo omanuti, moramo voditi računa o kvalitetu kupusa kojeg prodajemo. Za kiseljenje ide kupus spljoštene glavice, nije svaki kupus pogodan za zimnicu. O tome striktno vodimo računa'', kaže Zdenka za Radio Čapljina, te nastavlja:

''Ove sezone bilo je manje kupaca iz Dalmacije, ako su i kupovali, to su bile manje količine do pet kilograma. Međutim, domaći kupci su kupovali više, tako da možemo biti prezadovoljni prodajom s obzirom na opće okolnosti. Vodili smo računa o općoj situaciji u društvu pa je tako kupus ove godine bio jeftiniji nego prije deset godina. Glavica po 0,60 KM za kilogram, dok je rezani 0,80 KM. Cijene smo smanjili spontano, prema prema prodaji očito na zadovoljstvo kupaca''.

Prodavači ističu da će se još zadržati od deset do petnaest dana, a očito je da se cijena neće mijenjati, bez obzira na potražnju.

Kopirati
Drag cursor here to close