Edukacija

Što uraditi s praznom ambalažom sredstava za zaštitu bilja

Edukacija će se održati u četvrtak, 26. travnja, u amfiteatru Agronomskog fakulteta u Mostar, od 11.30 do 13 sati, a predavač će biti prof.dr. sci. Ivan Ostojić.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 25. 04. 2018. u 11:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna financijska korporacija IFC uz podršku Britanskog veleposlanstva, putem Projekta unapređenja poslovne klime i pristupa tržištu – ICAM, pružila je tehničku podršku Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na realizaciji programa edukacija za poljoprivredne proizvođače u oblasti biljne proizvodnje na temu ''Pravilno postupanje sa ambalažom sredstava za zaštitu bilja''.

Edukacija će se održati u četvrtak, 26. travnja, u amfiteatru Agronomskog fakulteta u Mostar, od 11.30 do 13 sati, a predavač će biti prof.dr. sci. Ivan Ostojić.

Ispiranje je osnovni element pravilnog postupanja s praznom ambalažom nakon primjene sredstava za zaštitu bilja. Prazna ambalaža koja nije pravilno isprana i očišćena može zagaditi okoliš i predstavljati potencijalnu prijetnju zdravlju ljudi i životinja. Važno je da se efikasno ispiranje ambalaže odvija na samom imanju gdje se sredstvo za zaštitu bilja i primijenilo.

Ispiranjem se također omogućava efikasno odstranjivanje ostataka proizvoda te, osim što predstavlja dobar način postupanja u poljoprivredi, ima i ekonomsku svrhu tako što osigurava da potrošači maksimalno iskoriste ono što su kupili.

Tijekom edukacije poljoprivredni proizvođači dobit će informacije i o uređajima za aplikaciju i obveznu kontrolu ispravnosti uređaja, kao i o negativnim utjecajima nestručne primjene sredstava za zaštitu bilja.

Kopirati
Drag cursor here to close