Na području HNŽ-a

Rok do kraja mjeseca: Bez ažuriranih podataka nema poticaja

Navedeni podaci propisani su federalnim Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i Registar klijenata (RK), stoji u priopćenju iz Ministarstva.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 19. 03. 2018. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije ponovno obavještava sve poljoprivredne proizvođače na području županije koji namjeravaju aplicirati za županijske novčane potpore u 2018. godini da su dužni izvršiti ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gospodarstava i Registru klijenata najkasnije do 31. ožujka 2018. godine.

Navedeni podaci propisani su federalnim Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i Registar klijenata (RK), stoji u priopćenju iz Ministarstva.

Iz Ministarstva tvrde sve eventualno nastale promjene poput: promjene broja bankovnog računa i banke, promjene nositelja poljoprivrednog gospodarstva, broja članova OPG-a, osnovnih podataka (adrese, kontakt telefona, organizacijskog oblika i dr.), raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, površine koja se planira koristiti i planirane kulture, brojnog stanja stoke, košnica i sl., trebaju biti prijavljene i upisane u RPG/RK najkasnije do 31.3.2018.

Također, u priopćenju naglašavaju kako se podaci u svezi sa zemljištem, prijavljeni u RPG/RK i evidentirani na Listi korištenja (Detaljni prikaz biljnih usjeva na posjedima), kao i podaci u svezi sa stočnim fondom prijavljeni u RPG/RK i evidentirani na Listi stoke (Detaljni prikaz stočnog fonda) moraju slagati s planiranom poljoprivrednom kulturom, odnosno planiranim brojčanim stanjem stočnog fonda na poljoprivrednom gospodarstvu na terenu.

Poljoprivredni proizvođači, već upisani u RPG/RK, koji nakon rečenog nadnevka izvrše neku od promjena, neće moći ostvariti županijsku novčanu potporu u 2018. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close