Vijeće ministara

Razvijati poljoprivredni informacijski sustav u BiH

Poljoprivredni informacijski sustav će kao alat biti korišten za pristup financijskim sredstvima iz sheme pomoći EU i fondova namijenjenih razvoju poljoprivrede.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 30. 01. 2019. u 16:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH će u suradnji s nadležnim organima entiteta i Brčko distrikta BiH nastaviti aktivnosti za razvoj Poljoprivrednog informaciojskog sustava i svih njegovih komponenti.

Ove aktivnosti bit će nastavljene u skladu sa Zakonom o poljoprivredi, prehrani i ruralnom razvoju BiH, preporukama Europske komisije i zakonodavstvom Europske unije, navodi se u Informaciji o stupnju razvoja Poljoprivrednog informacijskog sustava u Bosni i Hercegovini i svih njegovih komponenti, koju je usvojilo Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici.

Razvoj ovog sustava omogućit će donositeljima odluka iz sektora poljoprivrede dobivanje kvalitetnih analiza, a prikupljene informacije bit će dostupne poljoprivrednim proizvođačima, trgovcima poljoprivrednih proizvoda te potrošačima.

Poljoprivredni informacijski sustav će kao alat biti korišten za pristup financijskim sredstvima iz sheme pomoći EU i fondova namijenjenih razvoju poljoprivrede.

U Informaciji se navodi da su do sada uspostavljeni statistički adresar poljoprivrednih gazdinstava, registri za identifikaciju i kontrolu kretanja životinja, kao i poljoprivrednih gazdinstava te klijenata, fitosanitarni registar, GIS katastar i inspekcijski sistem, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH..

Kopirati
Drag cursor here to close