Hercegovački plodovi Mediterana

Proglašeni najbolji šipak, smokva i maslina  

Prvo mjesto u kategoriji masline pripalo je gospodinu Peri Miličeviću ''Oliva d.o.o.'', nagradu za drugo mjesto dobio je Slavko Ramljak (Granum, Čapljina), a nagrada za treće mjesto uručena je gospodinu Boži Šaltiću (Bar, Crna Gora).
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 09. 10. 2017. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agromediteranski fakultet iz Mostara, Poljoprivredna zadruga Frano Supilo te Oliva d.o.o. nagrađeni su za najbolji šipak, maslinu i smokvu na ovogodišnjem sajmu "Hercegovački plodovi Mediterana" u Stocu.

Uručene su i posebne nagrade za druge izlagače koji su pridonijeli sajmu sa svojim biljnim prerađevinama i ručnim radovima.

U kategoriji šipak nagradu za treće mjesto dobio je Sead Kajtaz (Mostar), drugo mjesto pripalo je "Nar gardenu", dok je nagrada za prvo mjesto pripala Agromediteranskom fakultetu iz Mostara.

Nagradu za treće mjesto u kategoriji smokva je dobila Emira Žujo (Mostar), drugo mjesto osvojio je Meho Tuka (Bitunja), a prvo mjesto u kategoriji smokve osvojila je Poljoprivredna zadruga Frano Supilo (Dubrovnik).

Prvo mjesto u kategoriji masline pripalo je gospodinu Peri Miličeviću ''Oliva d.o.o.'', nagradu za drugo mjesto dobio je  Slavko Ramljak (Granum, Čapljina), a nagrada za treće mjesto uručena je gospodinu Boži Šaltiću (Bar, Crna Gora).

U kategoriji meda i proizvoda od meda nagradu je dobio Sulejman Lapo, dok je najraznovrsniji  štand imala Hercegovačka kuća iz Trebinja. Posebne nagrade u kategoriji vino i sir osvojili su Vinarija Volarević iz Pruda i Perfet (Trebinje).

Spomenimo da su prvi dan sajma zatvorili popularni "Mejaši" a tokom čitavog trajanja sajma ulicama Stoca je vozio turistički vlakić, na odušavljenje velikih i malih Stočana. Sav prihod od vlakića uplaćen je za Anu Ritu Puljić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close