Intera TP

Poziv uzgajivačima smilja: Dijele se CityOS Gro uređaji na korištenje

Kako bi se došlo do ovog projekta, kažu iz INTERE, prethodila su istraživanje i intenzivna komunikacija sa uzgajivačima smilja, nakon čega se ukazala potreba za uređajem koji bi pratili bilo koju kombinaciju okolišnih faktora
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 26. 06. 2018. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološki Park u suradnji sa Fondacijom CityOS razvila je projekt AgroTECH čime će uzgajivačima smilja donirati CityOS Gro - uređaj koji omogućuje jednostavno automatsko praćenje staklenika u stvarnom vremenu, s bilo kojeg mjesta, na pametnim telefonima i računalima, putem web aplikacije.

Kako bi se došlo do ovog projekta, kažu iz INTERE, prethodila su istraživanje i intenzivna komunikacija sa uzgajivačima smilja, nakon čega se ukazala potreba za uređajem koji bi pratili bilo koju kombinaciju okolišnih faktora poput vlažnosti tla, temperature i vlage u zraku, priopćeno je.

Projekt AgroTECH se implementira u okviru USAID/Sweden Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II financiranog podrškom američkog i švedskog naroda, a kroz čije aktivnosti INTERA Tehnološki Park želi omogućiti primjenu suvremenih tehnologija u poljoprivrednom sektoru s posebnim naglaskom na uzgoj smilja.

Organizatori projekta tvrde kako se uzgajivači smilja suočavaju s problemom neuspijevanja gotovo polovice sadnica, a kao odgovor na ovaj problem identificirana je potreba za preciznijom agrikulturom i preveniranjem gubitaka preciznim mjerenjem.

U sklopu projekta INTERA TP će sljedeći mjesec bespovratno dodijeliti deset CityOS Gro uređaja na korištenje uzgajivačima smilja kako bi im se omogućilo postizanje boljih rezultata u staklenicima. Više informacija o natječaju pročitajte na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close