Poruka ministrima

Poljoprivrednici zaprijetili: Uslijedit će masovni prosvjedi pred strankama

''Upozoravamo one koji sene pojave na sjednici da moraju biti spremni na masovne prosvjede poljoprivrednika i to ispred središnjica stranaka koje će biti izravni krivac za eventualno neusvajanje programa'', kažu poljoprivrednici.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 18. 03. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za ponedjeljak je zakazana hitna sjednica Vlade Federacije. Na dnevnom redu treba se konačno naći program isplate poticaja za treći kvartal prošle godine koji je, podsjećamo, resorno ministarstvo uputilo u proceduru prije više od mjesec dana, priopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH.

"Radi se o 11,5 milijuna KM koliko država duguje mljekarima i ovčarima već skoro devet mjeseci. Radi se o sredstvima koje su spremne za isplatu i čekaju samo da program bude usvojen na Vladi.

Iako je sjednica zakazana, u javnosti su se pojavile glasine da bi neke od stranaka mogle bojkotirati sjednicu i nastaviti s blokadom izvršne vlasti. Ako su glasine točne, želimo unaprijed obavijestiti sve ministre da ćemo sve one koji ne dođu na sjednicu smatrati neprijateljima poljoprivrede.

Poljoprivrednici nemaju vremena čekati riješavanje stranačkih nesuglasica u Federaciji. Nas ne zanima ni politika ni kadrovska rješenja u federalnim institucijama. Mi samo želimo ono što nam pripada. Poljoprivrednici uredno ispunjavaju svoje obaveze prema državi. Država treba ispunjavati obaveze prema nama.

Možda bi uvaženi ministri trebali ostati bez primanja devet mjeseci da shvate našu situaciju. Nažalost, oni čak i ako ne dođu na sutrašnju sjednicu, uredno će primiti plaću za svoj nerad.

Upozoravamo sve one koji se sutra ne pojave na sjednici da moraju biti spremni na masovne prosvjede poljoprivrednika: i to ispred središnjica stranaka koje će biti izravni krivac za eventualno neusvajanje programa, a koje smo spremni držati u blokadi sve dok ne prestanu voditi predizbornu kampanju preko naših leđa", stoji u priopćenju Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close