Poljoprivrednici na cesti

Peti dan prosvjeda u Odžaku: Pozvani u Vladu, načelnik i dalje na godišnjem

Marko Vidić, predsjednik Mjesne zajednica Donja Dubica, kazao je kako je za sve kriva politika.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 04. 08. 2020. u 10:13 Matias ZEČEVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već je peti dan prosvjeda lokalnih poljoprivrednika u Odžaku, koji su svojim traktorima blokirali rad poduzeću 'Poljoprivrednik' na državnom poljoprivrednom zemljištu u toj općini.

Navedeno poduzeće, podsjećamo, imalo je ugovor za obrađivanje zemljišta koji je istekao. Lokalni poljoprivrednici traže od vlasti da se ovaj problem hitno riješi. Žele da ta firma napusti zemljište, te da se raspiše novi natječaj.

Poljoprivrednici su primili poziv Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske da dođu na razgovor. Predstavnici Udruge 'Žito' Odžak tako će u ponedjeljak u zgradi Vlade u Orašju u 13 sati razgovarati s predsjednikom Topićem.

Predsjednica Općinskog Vijeća, Nasiha Torić, u nedjelju navečer posjetila poljoprivrednike te s njima razgovarala.

Foto: Matias ZEČEVIĆ / Prosvjed poljoprivrednika u Odžaku

''I dalje dajem potpunu podršku lokalnim poljoprivrednicima'', kazala je Torić.

Općinski načelnik Jakov Ivanković trenutno je na godišnjem odmoru, a u Općini nitko nije nadležan da se obrati poljoprivrednicima i novinarima. Iako je načelnik prije dva tjedna na prosvjedu upozorenja dao podršku ovim ljudima, ipak nije prekinuo svoj odmor kako bi se smirila ova napeta situacija u Odžaku.

Marko Vidić, predsjednik Mjesne zajednica Donja Dubica, kazao je kako je za sve kriva politika.

''Zahvaljujući našim pojedinim lokalnim političarima koji su firmi 'Poljoprivrednik' koja pripada 'M-san' grupaciji izašli u susret radi sitnog novca, ovi poljoprivrednici se na ovakav način moraju boriti za zemlju. Naši poljoprivrednici nemaju ništa lošiju poljoprivrednu mehanizaciju od te strane firme'', kazao je.

Foto: Matias ZEČEVIĆ / Prosvjed poljoprivrednika u Odžaku

Vidić je naglasio kako je on ipak optimističan.

''Očekujem da će zdrav razum u Županiji Posavskoj prevladati i da će konačno donijeti odluku koja će biti u interesu i na zadovoljstvo svih naših poljoprivrednih proizvođača'', rekao je.

Svakoga dana poljoprivrednicima podršku daje veliki broj odžačkih gospodarstvenika. Sa njima su žene i djeca kao i stanovnici koji se ne bave poljoprivredom.

Iz Udruge poljoprivrednika 'Žito' Odžak tvrde da će prosvjed trajati dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Kopirati
Drag cursor here to close