Uzgajivači šljiva

Odabrani poljoprivrednici općine Prozor-Rama za sadnju novih nasada šljiva

Gospodarstvo / Poljoprivreda | 13. 09. 2017. u 09:38 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Prozor-Rama je zajedno sa Ekološkom udrugom poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača ‘’Eko plod’’ i Agencijom za lokalni razvoj d.o.o., 17. srpnja 2017. objavila Javni poziv za odabir korisnika za podizanje novih i revitalizaciju postojećih nasada šljive na području općine Prozor-Rama, za jesenju sadnju 2017. godine.

Rok prijave je bio 1. rujna 2017. godine. Na Javni poziv javilo se 29 korisnika koji ispunjavaju propisane uvjete, priopćeno je.

Za korisnike će u narednoj fazi biti osigurana stručna predavanja od kojih je jedno već u sklopu 12. Sajma poljoprivrede, prehrane i turizma ‘’Dani Šljive’’, 18. rujna 2017. godine u 14,30 sati (ponedjeljak), u prostorijama Srednje škole Prozor, sa temom: ‘’Stanje poljoprivrede u općini Prozor-Rama sa mogućnostima razvoja proizvodnje šljive uz njeno brendiranje i zaštitu zemljopisnog podrijetla’’ dok će kasnije biti organizirano sa temom ‘’Tehnologija uzgoja šljive’’.

Na ovim stručnim predavnjima trebaju sudjelovati korisnici nasada.

Nakon toga će uslijediti uzimanje zemljišta za analizu te nabavka sadnog materijala.

Za potrebe uzgajivača šljive "Eko plod" je pripremio posebnu brošuru koja će biti dostupna već na 12. sajmu "Dani šljive", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close