RPG i RK

Obavijest za poljoprivrednike u Neumu

Potrebno u što skorijem roku izvršiti ažuriranje podataka u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 22. 01. 2020. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za gospodarstvo i financije općine Neum obavještava poljoprivredne proizvođače, fizičke i pravne osobe s područja općine Neum, koji su kod nadležne službe upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i Registar klijenata (RK), da su prema odredbama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava (“Službene novine FBiH”, broj:42/08) obvezni ažurirati podatke u Registru.

Podsjećaju sve zainteresirane da su nositelji poljoprivrednih gazdinstava dužni javiti općinskoj službi podatke o:

  • A) Trenutnom stanju na poljoprivrednim kulturama zasijanim na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini,
  • B) Promjenama stanja na poljoprivrednim kulturama zasijanim na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini,
  • C) Trenutno stanje vrste i brojnog stanja stoke kao i
  • D) Promjene stanja vrste i brojnosti stoke.

''Napominjemo da se poljoprivredne kulture na zemljištu kao i brojno stanje stočnog fonda po kategorijama mogu prijaviti samo jednom u tekućoj godini. Promjena zemljišnog posjeda i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta (površina zemljišne parcele i katastarska kultura, vlasništvo, zakup, koncesija i sl.) javlja se u roku od 30 dana od nastanka promjene'', navode iz općinske Službe.

Napominju kako se promjena nositelja obiteljskog poljoprivrednog gazdinstva i nositelja obrta, odnosno promjenu ovlaštenog lica u pravnom licu koji je nositelj poljoprivrednog gazdinstva javlja u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.

Promjena sjedišta, odnosno prebivališta nositelja poljoprivrednog gazdinstva, promjena računa banke javlja se u roku od 30 dana od dana nastanka promjene. Promjena članova poljoprivrednog gazdinstva javlja se u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.

''Potrebno je da za elemente iz točke a),b), c) i d) dođete i iste prijavite nadležnoj općinskoj službi do 31.03.2020. godine radi ostvarivanja novčanih potpore sa viših razina vlasti za 2020. godinu. Nositelji poljoprivrednih gazdinstava koji se ne odazovu ovom pozivu neće moći aplicirati i ostvariti novčane potpore sa viših razina vlasti za 2020. godinu'', stoji u Obavijesti za poljoprivrednike objavnoj na službenim stranicama Općine.

Kopirati
Drag cursor here to close