'Dani jabuke'

''Zlatna jabuka'' za ekstra kvalitet meda otišla u Konjic

Na sajmu 'Dani jabuke' dodijeljena priznanja za kvalitet proizvoda
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 13. 10. 2018. u 15:32 Bljesak.info
Kopirati
Izvor: Pixabay.com / Ilustracija

U okviru 15. gospodarsko-kulturne manifestacije „Dani jabuke“ koja se održava u Goraždu, dodijeljena su priznanja za kvalitet proizvoda, kao i u drugim segmentima.

 „Zlatna jabuka“  za ekstra kvalitet meda dodjeljena je Avdu Duranoviću  vlasniku pčelinjeg društva iz Konjica. Nagradu za najboljeg samostalnog poljoprivrednog proizvođača u BPK Goražde dodjeljena je SPP „Mango“ iz Prače vlasnika Semira Hrustemovića.

Priznanje „Zlatna jabuka“ za ukupan razvoj voćarstva u BPK dobila je Zemljoradnička zadruga (ZZ) „Agropodrinje“ iz Goražda.

Nagrade su dodijeljene i najuspješnijim sudionicima internacionalnog Kviza znanja koji je okupio 12 poljoprivredno-tehničkih škola iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. „Zlatna jabuka“ pripala je  Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika  Svilajnac (Srbija), „Srebrna jabuka“ dodijeljena je Poljoprivrednoj školi „Sonja Marinković“ iz Požarevca (Srbija), dok je priznanje „Bronzana jabuka“ za osvojeno treće mjesto uručeno MSŠ „Hasan Kikić“ iz Gradačca.

„Zlatna jabuka za doprinos razvoju sajma dodjeljena je Gospodarskoj komori FBIH.

 Organizatori su zadovoljni   činjenicom da je  sajam zadovoljio visoke kriterije  kvaliteta i da, kako ističu,  zasluženo spada u sam vrh najboljih  manifestacija ove vrste  u BiH.

''Po utiscima  samih izlagača i sudionika sajma u drugim segmentima, kao što je kviz znanja ili natjecanja u spremanju poslastica od jabuke, sajam je u potpunosti uspio. Zadovoljni smo što smo imali veliku posjećenost ali i zanimanjem škola iz regije, tako da je sve ispunjeno i više od očekivanog. To nam znači i obavezu da naredni sajam bude još bolji“'', kazao je Feni Mirsad Hubanić, predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije.

Petnaesta privredno-kulturna manifestacija „Dani jabuke“ koja je u protekla tri dana okupila više od 100 izlagača iz BIH, Srbije i Crne Gore bit će završena danas.


Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati