Besplatna edukacija o organskom uzgoju povrća

Mostarci naučili kako napraviti plastenik za nekoliko sati i 100 KM

Besplatne edukacije se nude za sve zainteresirane da se upuste u svijet organske proizvodnje hrane, za svoje potrebe ili za tržište.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 31. 03. 2019. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na farmi Udruge ''Nešto Više'' u Humilišanima kod Mostara u subotu je održana besplatna edukacija ''Proizvodnja organskog povrća u zaštićenom prostoru'' u okviru projekta Udruge kojeg podržava Julia Taft Refugee Fund.

Sudionici su imali priliku raspravljati o važnosti proizvodnje i konzumacije hrane uzgojene prirodnim metodama te razmijeniti svoja iskustva i planove za budućnost.

Foto: Udruga Nešto Više / Edukacija o proizvodnji organskog povrća u zaštićenom prostoru

Muhamed Garib, dipl.ing.agr., upoznao ih je s vrstama i prednostima zaštićenih prostora, odlikama organske proizvodnje, metodom mješovite sadnje biljaka - kako uzgojiti više na manjim prostorima, ranom i kasnom proizvodnjom te demonstrirao i kako napraviti plastenik za nekoliko sati i stotinjak konvertibilnih maraka reciklirajući i koristeći materijale i alate koje uglavnom možemo pronaći na svakom imanju.

Nakon teoretskog dijela, sudionici su obišli imanje Udruge ''Nešto Više'' te i uživo vidjeli ono o čemu se govorilo u učionici. Besplatne edukacije se nude za sve zainteresirane da se upuste u svijet organske proizvodnje hrane, za svoje potrebe ili za tržište.

Foto: Udruga Nešto Više / Edukacija o proizvodnji organskog povrća u zaštićenom prostoru

Planirane su još tri subotnje sesije: ''Uzgoj organskih presadnica'' (13. travnja 2019.), ''Prirodna zaštita i prihrana biljaka'' (27. travnja 2019.) te ''Sušenje organskih proizvoda prirodnim putem i korištenjem sušare'' (11. svibnja 2019.).

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem SMS poruke ili Vibera na broj 066/711-277 te poslati ime i prezime, adresu stanovanja i broj telefona. Broj mjesta je ograničen.

Kopirati
Drag cursor here to close