Dani poljoprivrede

#madeinkonjic: 40 izlagača s autohtonim proizvodima

Općina Konjic, poznata je, naime, kao područje na kojem se uzgajaju stare autohtone vrste voća i povrća te stvaraju prehrambeni proizvodi, koje proizvode poljoprivredni proizvođači iz svih krajeva općine.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 09. 09. 2021. u 14:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i Mjesna zajednica Neretvica pod pokroviteljstvom Općine Konjic, organizirali su u četvrtak 15. manifestaciju "Dani poljoprivrede općine Konjic" na kojoj su predstavljene stare autohtone vrste voća i povrća te prehrambeni proizvodi poput meda, ajvara, đuveča, sokova, džemova i dr.

Ovogodišnja manifestacija održana je Buturović Polju, a predstavilo se ukupno 40 izlagača iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Manifestacija se ove godine održava pod sloganom "#madeinkonjic", a po riječima predsjednika Organizacijskoga odbora Muhameda Mravovića, riječ je o ideji da se u budućnosti ovaj kraj prepozna i da se zaštite proizvodi.

''Općina Konjic ima veliki broj proizvođača koji se bave poljoprivredom te prostor, jer smo jedna od najvećih općina u BiH, koji klimatski i zemljopisno zadovoljava uvjete za proizvodnju svih vrsta poljoprivrede. Stoga smo i sloganom željeli ukazati na činjenicu da ovaj grad i općina imaju prepoznatljive proizvode po kvaliteti te kako bi se oni kao takvi i zaštitili'', objasnio je Mravović koji je zadovoljan odzivom građana na sajmu, ali i prezentacijom ponuđenoga.

Fena / Dani poljoprivrede općine Konjic

Općina Konjic, poznata je, naime, kao područje na kojem se uzgajaju stare autohtone vrste voća i povrća te stvaraju prehrambeni proizvodi, koje proizvode poljoprivredni proizvođači iz svih krajeva općine.

Rajčica i luk iz Buturović Polja, bjelimićki krumpir, repovački sir, idbarski kupus, nevizdračke šljive, konjički med, klišanski kesten, borovnica i brusnica, ljekovite trave sa Zec planine, Bitovinje, Prenja, Bjelašnice i Visočice, samo su neki od proizvoda na koje su Konjičani posebno ponosni, naglasio je predsjednik Organizacijskoga odbora navedene manifestacije.

Po njegovom mišljenju, ovo je početak čvršćeg uvezivanja konjičkog gospodarstva i poljoprivrede kroz lokalno partnerstvo.

Tijekom manifestacije gostima je priređen i bogat kulturni i sportski program, kao i tradicionalne igre - povlačenje konopca, natjecanje u brzom jedenju voća i povrća, skakanje u vrećama itd.

 

Kopirati
Drag cursor here to close