Milijun

Konačno: Vlada HBŽ-a isplatit će poticaje

Programa utroška sredstava tekućih prijenosa, koji je utvrđen Proračunom Županije za 2019. godinu iznosi milijun maraka.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 05. 11. 2019. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sjednica Vlade HBŽ-a

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici održanoj u utorak, donijela je odluku o izdvajanju novca za poticaje poljoprivredne proizvodnje.

Programa utroška sredstava tekućih prijenosa, koji je utvrđen Proračunom Županije za 2019. godinu iznosi milijun maraka.

Svrha programa je nastaviti započete i otvoriti nove procese u poljoprivrednom sektoru s ciljem ostvarivanja: povećanje obujma poljoprivredne proizvodnje, zadovoljavanje potreba domaćeg tržišta vlastitim proizvodima, opskrba prehrambene industrije sirovinama i stabilizacija tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Također, donijet je Zaključak nakon temeljite rasprave i analize da Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije u ovaj Program ugradi sve usvojene prijedloge ministara na sjednici Vlade Hercegbosanske županije, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Podsjećamo, Seljački savez Federacije BiH je od Vlade HBŽ-a ranije tražio da se usvoji odluka o poticajima. Kako su naveli, od strane Vlade već su zbog toga bivali 'izigranim' te su tada čak najavili poduzimanje određenih radikalnih mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close