Zabranjuje se negiranje genocida

Izetbegović: Inzko s dignitetom zavšio svoj mandat

''Inzko je skinuo hipoteku genocida s vrata časnijem dijelu srpskog naroda, i s dignitetom zavšio svoj mandat u BiH'' - poručio je Izetbegović.
Vijesti / Flash | 23. 07. 2021. u 12:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Predsjednik SDA Bakir Izetbegović čestitao je visokom predstavniku Valentinu Inzku na odluci da nametne odredbe Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje negiranje genocida.

''To je ljudska i civilizacijska odluka u korist, na prvom mjestu, obitelji žrtava genocida. Ovom odlukom Visoki predstavnik je pomogao građanima Bosne i Hercegovine, učvrstio je autoritet svog nasljednika, skinuo je hipoteku genocida s vrata časnijem dijelu srpskog naroda, i s dignitetom zavšio svoj mandat u BiH'' - poručio je Izetbegović.

Podsjećamo, Valentin Inzko, nametnuo je dopune u Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

''Zakon koji slijedi i koji čini sastavni dio ove Odluke stupa na snagu kako je predviđeno u članku 2. tog Zakona, na privremenoj osnovi sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmjena i dopuna i bez dodatnih uvjeta'', priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Valentina Inzka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close