Poticaji

Isplaćeno gotovo 40.000 KM poticaja za posuške poljoprivrednike

Sredstva su isplaćena s ciljem poticanja jesenje sjetve, odnosno nabavku sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju pšenice, raži i ječma.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 28. 01. 2021. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / PR

Načelnik općine Posušje Ante Begić potpisao je rješenja o odobravanju poticajnih sredstava u iznosu od 39.546 KM za 47 poljoprivrednika s područja općine Posušje.

Riječ je o zajedničkim sredstvima Općine Posušje i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koja su isplaćena s ciljem poticanja jesenje sjetve, odnosno nabavku sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih  sredstava za proizvodnju pšenice, raži i ječma.

Na temelju pristiglih prijava, Općina Posušje sastavila je listu korisnika za sufinanciranje prihvatljivih troškova te je istu dostavila nadležnom ministarstvu.

Temeljem toga, potpisan je Sporazum o realizaciji programa poticaja s federalnim ministrom poljoprivrede Šemsudinom Dedićem, a čim je pristigao dio federalnih sredstava u Općini Posušje krenulo se s izradom rješenja za dodjelu financijske potpore, navode iz Općinske uprave Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close