CityOS Gro

INTERA TP uzgajivačima smilja donirala vrijedne uređaje

Do početka srpnja na javni poziv imali su se priliku prijaviti svi uzgajivači smilja koji posjeduju staklenike i zadovoljavaju određene uvjete
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 24. 07. 2018. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

INTERA Tehnološkom Parku implementira projekat AgroTECH, koji se implementira u okviru USAID/Sweden Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II financiranog podrškom američkog i švedskog naroda, a kroz čije aktivnosti, kako je priopćeno, INTERA Tehnološki Park želi omogućiti primjenu suvremenih tehnologija u poljoprivrednom sektoru s posebnim naglaskom na uzgoj smilja.

U sklopu tog projekta krajem prošlog mjeseca otvoren je javni poziv uzgajivačima smilja za dodjelu bespovratnih CityOS Gro uređaja na korištenje. CityOS Gro uređaj razvijen je u suradnji sa CityOS fondacijom kako bi se uzgajivačima smilja omogućilo jednostavno automatsko praćenje staklenika u stvarnom vremenu, s bilo kojeg mjesta, na pametnim telefonima i računalima, putem web aplikacije.

Foto: PR / Donacija INTERA TP uzgajivačima smilja

Kako je priopćeno, do početka srpnja na javni poziv imali su se priliku prijaviti svi uzgajivači smilja koji posjeduju staklenike i zadovoljavaju određene uvjete vezane uz domet WI-FI mreže, električnu energiju i mogućnost zaštite uređaja.

''Veliki broj pristiglih prijava dokaz je potrebe za preciznijom agrikulturom i preveniranjem gubitaka preciznim mjerenjem s kojom se susreću lokalni uzgajivači smilja'', priopćili su iz INTERA TP.

Na osnovu unaprijed definiranih kriterija izabrano je deset različitih uzgajivača iz različitih dijelova Hercegovine, poput Čapljine, Ljubuškog, Gruda, Stoca, Ljubinja, Blagaja i drugih, čije su posjede u proteklom tjednu posjetili predstavnici INTERA Tehnološkog Parka uz pratnju mladih ljudi koji stoje iza startup poduzeća META5 i startup tima AOX. Nakon pregleda stanja na terenu, članovi spomenutih timova su identificirali potrebu za modificiranjem uređaja i prilagodbu istog potrebama svakog pojedinačnog uzgajivača smilja kako bi se iskoristio maksimalni potencijal uređaja.

Foto: PR / Donacija INTERA TP uzgajivačima smilja

''Upravo će na tome oni raditi u sljedećem razdoblju nakon čega će uređaje postaviti u staklenike izabranih uzgajivača smilja, a njih educirati o pravilnom korištenju istih i uputiti ih u sve koristi koje će im isti donijeti'', rekli su organizatori. Uređaji postavljeni u staklenicima će omogućiti praćenje bilo koje kombinacije okolišnih faktora poput vlažnosti tla, temperature i vlage u zraku što će u konačnici doprinijeti ostvarenju boljih rezultata uzgajivača.

Kopirati
Drag cursor here to close