Teslić

I to je BiH: Vijećnici čine više da ljudima pomognu manje

Građanima se preporučuje da iznos za koji im je umanjen račun ulože u proljetnu sjetvu.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 15. 04. 2020. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština općine Teslić u utorak nije usvojila program sufinanciranja proljetne sjetve za domaćinstva s područja ove općine u vrijeme izvanredne situacije izazvane epidemijom virusa korona, a kao poticajne mjere usvojila je dva zaključka Kluba SNSD-a prema kojima će se sva domaćinstva po osnovu jednog aktivnog brojila subvencionirati s po 50 KM za isporučenu struju u travnju, a za socijalno ugrožene građane će biti osiguran i do 1. svibnja distribuiran sjemenski materija.

Vijećnici su za realizaciju zaključka Kluba SNSD-a ovlastili načelnika općine Milana Miličevića da sa generalnim direktorom poduzeća Elektroprivreda Republike Srpske načini ugovor kojim bi građanima ove općine račun za utrošenu električnu energiju u travnju bio umanjen za 50 KM.

Građanima se preporučuje da iznos za koji im je umanjen račun ulože u proljetnu sjetvu.

Predsjednik Skupštine općine Teslić Miroljub Letić rekao je novinarima da je sjednica održana na zahtjev skupštinskog Kolegija, koji je upućen Republičkom stožeru za izvanredne situacije radi usvajanja programa sufinanciranja proljetne sjetve na području Teslića, s obzirom na to da Agencija za javne nabavke nije dala suglasnost za hitnost pregovaračkog postupka u nabavci sjemenskog materijala.

Predsjednik Kluba vijećnika SNSD-a Mišo Stojanović kaže da je program sufinansiranja proljetne sjetve za domaćinstva, koji je predložio načelnik općine, odbačen zbog problema u raspodjeli poticajnih sredstava.

Video: Teslić: Bez podrške SO inicijativi za podršku proljetne sjetve – 14.04.2020.

Dodao je kako je Klub vijećnika SNSD-a lokalnom parlamentu uputio inicijativu da se svi odbornici odreknu vijećničkih naknada i naknada za povjerenstva koje bi bile usmjerene za poticaje malih i srednjih poduzeća.

Predsjednik Kluba vijećnika SDS-a Milan Kasapović smatra da je upitna zakonska realizacija zaključaka SNSD-a, te izražava žaljenje što nije usvojen program omasovljavanja proljetne sjetve za koji se prijavilo oko 3.000 domaćinstva, a kojem se pristupilo na inicijativu Vlade Republike Srpske.

Načelnik općine Milan Miličević rekao je da je predložena inicijativa programa sufinanciranja sjetve za domaćinstava identična programu koji realizira grad Banja Luka, izrazivši žaljenje što je odbačena odlična preporuka Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske za omasovljavanje poljoprivredne sjetve.

Kopirati
Drag cursor here to close