Prenijeli svoja iskustva

Gradačac središte mljekarske industrije u Bosni i Hercegovini

Omeragić dodaje da je kompanija „MI99“ utemeljena na tradiciji i istovremenoj spremnosti da unosi nove tehnologije, te da je saradnja s USAID/Sweden FARMA II projektom na organizaciji treninga pokazala da je dorasla zadatku.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 01. 04. 2019. u 15:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pogonima gradačačke kompanije ''MI99'' uspješno su organizirani treninzi pripreme malih i velikih proizvođača iz sektora mljekarstva za uvjete izvoza na tržišta Europske unije. USAID/Sweden FARMA II projekt je u suradnji s domaćim institucijama i privatnim sektorom realizirao obuke ove vrste širom zemlje.  

Direktorica kompanije ''MI99'' Indira Omeragić ističe da je Gradačac jedan od gradova koji predstavljaju središte mljekarske industrije u Bosni i Hercegovini. 

''Velika je stvar što smo izgradili tim profesionalaca, te što smo imali priliku biti domaćin treninzima koji okupljaju eksperte iz ove industrije u našim pogonima. Povjerenje prema kupcima se gradi kroz nešto što je veće od obične reklame, promocije proizvoda i slično. Želimo okupljati cijeli sektor, graditi dijalog o zajedničkim problemima i izazovima. Konačno, želimo biti firma koja je dobar poslodavac, dobar suradnik trgovačkih marketa i trgovina, te poduzeće koje brine o dugoročnom povjerenju kupaca'', kazala je Omeragić. 

Kada je tržište Europske unije otvoreno za mlijeko, kompanija ''MI99'' krenula je u nadmetanje na najbližim tržištima, a zatim je otišla i dalje, priopćeno je iz projekta USAID/Sweden FARMA II. 

Omeragić dodaje da je kompanija „MI99“ utemeljena na tradiciji i istovremenoj spremnosti da unosi nove tehnologije, te da je saradnja s USAID/Sweden FARMA II projektom na organizaciji treninga pokazala da je dorasla zadatku. 

''Ovaj trening se tiče izvoza u EU i s obzirom na to da smo tu već napravili konkretne rezultate, nadam se da smo dobar primjer i vodilja za druge'', napominje Omeragić. 

Kompanija danas zapošljava 95 radnika s više od 1.500 kooperanata. 

''Poruka je jasna, u ovoj industriji je nužno ulaganje u inovaciju i tehnologiju kako bi se dostigli i zadržali standardi kvalitete na razini one koja je postavljena za tržište Europske unije. Mi ćemo nastaviti ulagati, surađivati s drugim firmama u sektoru i zajedno praviti iskorake koji će Bosancima i Hercegovcima donijeti nova radna mjesta, te našoj zemlji priliku da se nastavi put ekonomskog razvoja'', zaključila je Omeragić.

Kopirati
Drag cursor here to close