Sajam

Ovo su najuspješniji izlagači ''Hercegovačkih plodova Mediterana''

Zoran Raič, predsjednik Udruge ''Hercegovački plodovi Mediterana'' zadovoljan je odazivom posjetitelja, ali i proizvodima koje su izlagači predstavili.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 03. 10. 2021. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevna poljoprivredna sajamska manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana" otvorena je u petak u Stocu gdje su se okupili brojni domaći i poljoprivredni proizvođači iz Hrvatske i Crne Gore.

Proširen asortiman poljoprivrednih kultura

Zoran Raič, predsjednik Udruge ''Hercegovački plodovi Mediterana'' zadovoljan je odazivom posjetitelja, ali i proizvodima koje su izlagači predstavili.

''Jako sam sretan što se ove godine manifestacija ipak održala kod nas u Stocu. Naravno, žao mi je pa se broj izlagača morao smanjiti za 50% u odnosu na dosadašnje godine, ali jednostavno smo se morali pridržavati epidemioloških mjera koje su na snazi. Izlagače smo odvojili jedne od drugih tako da se i oni osjećaju ljepše i ugodnije. Dosadašnjih godina u fokusu na našem sajmu bili su šipak, smokva i maslina, no kako Hercegovina obiluje svim kulturama, odlučili smo taj asortiman proširiti i na ostale kulture, ali i prerađevine. Sve ono što Hercegovina posjeduje moglo se kušati i kupiti ove godine u Stocu'', kazao je Raič.

Zbog epidemioloških mjera i situacije sa koronavirusom broj izlagača na 13. sajmu ''Hercegovački plodovi Mediterana'' morao je biti smanjen.

Damir Radić, voditelj zadruge ''Eko life'' iz Stoca ističe kako je upravo Stolačka manifestacija njemu pomogla u početku.

''Izložio sam svoje razne proizvode od sušenog voća i povrća kao i prerađevine od istih i mogu vam reći da je odaziv izvrstan, unatoč situaciji u kojoj se nalazimo. Mi imamo konvencionalnu, ali i organsku proizvodnju. Organska ide u izvoz i isključivo po narudžbi, a konvencionalna se može naći na tržištu cijele naše Bosne i Hercegovine. Ovakve sajamske manifestacije meni su osobnu u početku jako pomogle. Kao mali proizvođač dobiješ priliku da predstaviš svoje proizvode, a znaš da na ovakve događaje uvijek dolaze malo ozbiljniji kupci i potrošači tako da smo od početka uspjeli napraviti odličan posao i krajnji rezultat koji je doveo do izvoza naših proizvoda izvan BiH'', zaključio je Radić.

Najuspješniji izlagači

Sajam u Stocu bio je otvoren od 12 do 19 sati nakon čega je uslijedila dodjela nagrada najsupješnijim izlagačima za 2021. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close