Dani Meda

Najbolji med u Federaciji nagrađen u Mostaru

Medalje za najbolji med urađene su na 142 uzorka, a dodijeljene su u osam kategorija.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 08. 12. 2017. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni agro-mediteranski zavod iz Mostara i Federalni zavod za poljoprivredu iz Sarajeva uz podršku USAID-a i projekta Farma dva, danas su u prostorijama Federalnog agro-mediteranskog instituta u Mostaru dodijelili nagrade za najbolje medove u Federaciji BiH, na osnovu polenske, fizičko-kemijske i senzorske analize koje su, po prvi put, samostalno uradile ove bh. institucije, piše Oslobođenje.ba.

Foto: Bljesak.info / Dani meda 2017 

Medalje za najbolji med urađene su na 142 uzorka, a dodijeljene su u osam kategorija. Događaj je okupio više od stotinu pčelara iz svih dijelova Federacije BiH, a nazočili su mu i predstavnici Udruženja pčelara Hrvatske, sa kojima je Udruženje pčelara FBiH potpisalo Memorandum o razumijevanju.

Foto: Bljesak.info / Dani meda 2017 

Zlatne medalje dobili su Asim Kevrić i Džemila Kevrić iz Jablanice, Enes Bahtić iz Sanskog Mosta, Safet Salković iz Tuzle, Asmir Duraković iz Gradačca, Anton i Tomislav Boras iz Ljubuškog, Dalibor Primorac iz Gruda, Muamer Lisica iz Sarajeva i Davud Hrvačić iz Donjeg Vakufa. Iz USAID-a su poručili da i u budućnosti namjeravaju podržati ovaj sektor zbog, kako je navedeno, promocije naprednih tehnika proizvodnje.

Foto: Bljesak.info / Dani meda 2017 
Kopirati
Drag cursor here to close