Stolac

Čak 120 izlagača na ''Hercegovačkim plodovima Mediterana''

Organizatori sajamske manifestacije Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja kažu kako ove godine dolazi gotovo 120 izlagača različitih profila iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 05. 10. 2017. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još nas samo jedan dan dijeli od početka specijalizirane poljoprivredne manifestacije za šipak-nar, smokvu i masline „Hercegovački plodovi Mediterana“ koji se održava se 6. i 7. listopada u Sportskoj dvorani kod stolačke osnovne škole. U petak i subotu posjetitelji će imati priliku vidjeti u punom sjaju ove klasike mediteranskog podneblja, ali i nove kulture značajne za agrikulturalni razvoj Hercegovine poput smilja i prerađevina ove ljekovite biljke, priopćeno je.

Organizatori sajamske manifestacije Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja kažu kako ove godine dolazi gotovo 120 izlagača različitih profila iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a osim njih svoja iskustva i proizvode prikazat će izlagači iz šire regije.

Za brojne izlagače osigurano je 900 m² unutrašnjeg prostora i više od 1000 m² vanjskog prostora gdje će se prezentirati nova dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji.

Sajam se održava po deseti put, zahvaljujući prije svega Općini Stolac, Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu kulture i sporta Bosne i Hercegovine, te IFAD-a i OSCE-a.

Ponovo smo posebnu pažnju posvetili i obrazovanju, u obliku stručnih predavanja poznatih i cijenjenih predavača s područja poljoprivrede, ali i mogućnosti povlačenja sredstava iu EU fondova. Planirane su i obrazovne radionice za djecu, a neće nedostajati ni tradicionalno dobre zabave kroz glazbeno-scenski dio sajma.

Prvog dana, održavanje manifestacije će se obilježit svečanim prijemom u 10:00 sati i otvaranjem u 11:00 sati, nakon čega će biti otvoren za posjetitelje sve do 20:00 sati. U tome razdoblju zainteresirani će moći sudjelovati na stručnim radionicama. Bogata gastro ponuda stolačkog kraja bit će prezentirana od 13:00 do 15:00 sati. Povodom jubilarne desetogodišnjice, na kraju prve večeri sajamske manifestacije, posjetitelji će moći uživati u velikom koncertu tamburaškog sastava „Mejaši“ s početkom u 20:00 sati.

U subotu, drugog dana održavanja sajma (08:00 - 20:00 sati) održat će se odabir najboljih u trajanju od 12:00 do 13:00 sati. Najuspješnijim izlagačima će se dodijeliti nagrade za trud, rad i kvalitetu, a organiziran je od strane predsjednika Organizacijskog odbora (Načelnik općine). Nakon zatvaranja sajamske manifestacije, od 20:00 sati slijedi druženje posjetitelja i izlagača.

Cilj sajma je predstaviti plodove Mediterana kroz prezentiranje domaćih i stranih izlagača i očuvati vrijednost šipka-nar, smokve i masline te ako je moguće ostvariti dodatnu suradnju sa potencijalnim partnerima. U središtu našeg zanimanja ove godine je maslina. Kako bi se sve održalo na nivou, organizatori (Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja) pozdravljaju sve uključene u aktivnosti promocije, organizacije i održavanja manifestacije.

''S obzirom na sve što ove godine nudimo, uvjereni smo da će ovo biti najbolji sajam dosad, te Vas pozivamo da nas 6. i 7. listopada posjetite u Sportskoj dvorani u Stocu'', navode organizatori ove manifestacije.  

Kopirati
Drag cursor here to close