Brnabić u Dubrovniku

Srbija želi Kinezima izvoziti janjetinu, govedinu i mlijeko

Pravi rezultati nas tek očekuju, rekla je Ana Brnabić u Dubrovniku
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 12. 04. 2019. u 16:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u petak na summitu '16+1' u Dubrovniku kako je Srbija i dalje na vrhu liste zemalja s najvećim brojem zajedničkih realiziranih i ugovorenih projekata u oblasti infrastrukture s Kinom.

Istaknula je da je Srbija "u okviru ovog formata" prepoznatljiva po kapitalnim infrastrukturnim projektima i zainteresirana i za jačanje suradnje, prije svega u oblastima digitalizacije, inovacija i obrazovanja.

Srbija je također zainteresirana za suradnju u oblasti poljoprivrede, posebno izvoza janjećeg i goveđeg mesa, i mlijeka i mliječnih proizvoda, iz zemalja centralne i istočne Europe u Kinu, rekla je srpska premijerka.

"Kina gradi nove financijske mehanizme u cilju prosperiteta na globalnom planu, poput Azijske infrastrukturne investicijske banke, i zadovoljstvo mi je da kažem da je Bord guvernera ove banke odobrio prijem Srbije u članstvo, čime smo postali dio zajednice koja sada broji 93 zemlje", istaknula je Brnabić.

Također je naglasila spremnost Srbije, kao zemlje kandidata za članstvo u Europskoj uniji, da u skladu sa svojim mogućnostima, pruži maksimalan doprinos daljnjem jačanju strateškog partnerstva Kine i EU.

Kopirati
Drag cursor here to close