Domaće je najbolje

Bingo nastavlja pružati podršku domaćim poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup diljem BiH

Godinama postoji ustaljena praksa otkupa proizvoda od poljoprivrednika iz svih regija Bosne i Hercegovine, a samo tijekom prošle godine ukupno je otkupljeno preko 18.000 tona različitih poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na domaćim gazdinstvima.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 18. 06. 2020. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem podrške domaćim poljoprivrednicima i ove godine kao i u prethodnim godinama Bingo kao najveći domaći lanac trgovina pokrenuo je inicijativu širenja i jačanja suradnje sa domaćim proizvođačima voća i povrća.

U srpnju 2019. godine Bingo je uspostavio još jedan moderni distributivni centar za otkup voća i povrća u Kozarskoj Dubici.

Hladnjača ima kapacitet od 12 000 tona i još tokom 2019. godine Bingo je dogovorio suradnju sa dubičkim voćarima.

Ovdje se radi samo o jednom dijelu Bosne i Hercegovine u kojem Bingo vrši otkup poljoprivrednih proizvoda.

Foto: PR / Jabuke

Godinama postoji ustaljena praksa otkupa proizvoda od poljoprivrednika iz svih regija Bosne i Hercegovine, a samo tijekom prošle godine ukupno je otkupljeno preko 18.000 tona različitih poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na domaćim gazdinstvima.

U 2020. godini Bingo je nastavio suradnju sa proizvođačima sa ovih područja i najavili su očekivanja za nadolazeće sezone.

''Misija kompanije Bingo kao najvećeg domaćeg trgovačkog lanca je osigurati siguran plasman domaćih proizvoda poljoprivrednicima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te tako učiniti dostupnim što veći broj domaćih visokokvalitetnih proizvoda našim potrošačima. Direktnim i indirektnim otkupom desetina tisuća tona voća i povrća osiguravamo sigurnost u plasman i razvoj preko 100 domaćih poljoprivrednih proizvođača.“, istaknuo je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije.

Foto: PR / Povrće

Kupci mogu lako prepoznati voće i povrće sa domaćih plantaža, jer svi sezonski proizvodi imaju posebnu oznaku na kojoj je istaknuto da se radi o voću i povrću sa domaćih plantaža.

Ovakve prakse i vizija zajedničkog rasta sa poljoprivrednicima se planiraju razvijati i u narednim godinama, te se očekuje još šira mreža domaćih dobavljača.

Iz Binga vjeruju da će potrošači nastaviti prepoznavati važnost i pružati podršku domaćim proizvođačima i poljoprivredi kupujući svježe proizvode koji uspijevaju u našim krajevima i dolaze direktno sa polja u njihove trgovine.

Kopirati
Drag cursor here to close