BEZ GMO Proizvedeno

BiH prva u regiji usvojila "Bez GMO"

Prvi uspješni primeri BEZ GMO certifikacije i označavanja u BiH ostvareni su u suradnji s kompanijama Bingo (jaja robne marke Bingo) i Bimal (biljno ulje)
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 20. 05. 2019. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Shutterstock / Ilustracija

Bosna i Hercegovina je prva zemlja u regiji koja je usvojila nacionalne „Bez GMO“ Smjernice na osnovu "Bez GMO Standarda za Dunavski region".

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, "BiH je u travnju 2019. postala prva zemlja u regiji koja je certificirala i označila proizvode s regionalnom oznakom kvaliteta ’BEZ GMO Proizvedeno’".

BiH je, dodaje se, time potvrdila da prati europske trendove bez GMO proizvodnje, kao i certificira označavanja hrane, podržavajući tako domaće poljoprivredne proizvođače i prehrambenu industriju, ali i istovremeno poštuje prava izbora potrošača.

Oznaka kvaliteta “BEZ GMO Proizvedeno” garantira da je cijeli proces proizvodnje kontroliran i certificiran po "Bez GMO Standardu za Dunavsku  regiju", što je jedinstvena oznaka za cijelu regiju i rezultat višegodišnje suradnje "Dunav Soja udruženja", 14 europskih ministarstva poljoprivrede i Agencije za sigurnost hrane Bosne Hercegovine.

Prvi uspješni primeri BEZ GMO certifikacije i označavanja u BiH ostvareni su u suradnji s kompanijama Bingo (jaja robne marke Bingo) i Bimal (biljno ulje), navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close