Humilišani

Besplatne edukacije o organskom uzgoju hrane u Mostaru

Udruga ''Nešto Više'' na svojoj farmi u Humilišanima kod Mostara, organizira seriju od četiri subotnje edukacije za sve zainteresirane koji žele da se bave organskim uzgojem hrane
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 19. 03. 2019. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana Nešto Više je u procesu razmatranja potencijalnih suradnika, s kojima bi se mogla planirati i dogovarati organska proizvodnja hrane.

Uz podršku Julia Taft programa, Nešto Više na svojoj farmi u Humilišanima kod Mostara, organizira seriju od četiri subotnje edukacije za sve zainteresirane, sa ili bez iskustva, da se bave organskim uzgojem hrane:

  1. ORGANSKA PROIZVODNJA POVRĆA U ZAŠTIĆENOM PROSTORU (vrste zaštićenih prostora, što treba znati prije izgradnje, kako sam/a napraviti plastenik s malo sredstava, mješovita sadnja, proljetne i zimske kulture) - SUBOTA, 30.03.2019. od 09 do 12 sati.
  2. PROIZVODNJA ORGANSKIH PRESADNICA (mjesto i način uzgoja, vrste kontejnera, zdravo i klijavo sjeme, tlo/supstrat za uzgoj, zaštita prirodnim pripravcima) - SUBOTA, 13.04.2019. od 9 do 12 sati.
  3. PRIHRANA I ZAŠTITA BILJAKA NA PRIRODNE NAČINE (dobri i loši susjedi u vrtu, korisno cvijeće, mješovita sadnja, pokrivanje tla, recepti za bio đubriva i zaštitna sredstva, korisni insekti i životinje u vrtu) - SUBOTA, 27.04.2019. od 9 do 12 sati.
  4. SUŠENJE ORGANSKOG POVRĆA, VOĆA, LJEKOVITOG BILJA I ZAČINA SA I BEZ SUŠARE (branje/skupljanje i priprema za sušenje, postupci sušenja specifičnih kultura na zraku/suncu i u sušari). - SUBOTA, 11.05.2019. od 9 do 12 sati.

Osim teoretskog dijela, sudionici mogu očekivati i obilazak Nešto Više farme, te praktičan dio i razmjenu znanja i iskustava.

Posebno se potiče lokalno stanovništvo iz Bjelopoljske kotline da se prijavi na edukacije, kao i mladi ljudi, bez obzira imaju li prethodnog iskustva ili ne. Broj mjesta po jednoj radionici je ograničen na 15 ljudi, a prednost će se dati povratnicima i interno raseljenim osobama.

Svaki sudionik će na kraju edukacije dobiti vaučer, kao pravo za jednokratno korištenje solarne sušare na Nešto Više imanju.

Prijave se mogu poslati porukom na sms ili Viber na broj telefona: 066 711 277, u kojoj treba navesti ime i prezime, broj telefona, te broj edukacije na koju se prijavljuje, ili direktnim pozivom radnim danima na broj 036 347 296.

Kopirati
Drag cursor here to close