Zvizdić

'Rok plaćanja PDV-a pomjeriti na kraj mjeseca'

Usvajanjem ove dopune Zakona o PDV-u bila bi, kaže, ispunjena jedna od ključnih mjera koju od početka pandemije korona virusa od državne razine
Gospodarstvo / Novac | 30. 03. 2020. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopune Zakona o porezu na dodanu vrijednost kojim se rok plaćanja PDV-a pomjera na kraj mjeseca po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru uputio je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Danas sam u parlamentarnu proceduru, na razmatranje po hitnom postupku, uputio prijedlog o dopuni Zakona o PDV-u, kojim se omogućava donošenje privremene odluke kojom se rok za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a pomijera sa 10.- tog u mjesecu do posljednjeg radnog dana u mjesecu. Ovakva odluka može važiti za period do 90 dana, uz mogućnost da Vijeće ministara BiH istu može produžiti za još 90 dana", naveo je Zvizdić.

Usvajanjem ove dopune Zakona o PDV-u bila bi, kaže, ispunjena jedna od ključnih mjera koju od početka pandemije korona virusa od državne razine, odnosno od Vijeća ministara BiH, traži realni sektor i ukupna poslovna zajednica, a koja bi značajno pomogla u saniranju ekonomskih problema i zastoja privrednih djelatnosti izazvanih štetnim djelovanjem pandemije korona virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close