Očitovanje

Zastupnički dom o financiranju Grada Mostara u 2018. godini

Zastupnički dom o proračunu Federacije BiH.
Gospodarstvo / Novac | 17. 01. 2018. u 08:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Zastupnički dom/ Fena

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će se na izvanrednoj sjednici očitovati o ovogodišnjem proračunu FBiH, zakonu o njegovom izvršenju, te dopuni Zakona o zakona u FBiH čiji je cilj osiguranje financiranja Grada Mostara u 2018. godini.

Vlada je predložila proračun u iznosu od 2.882,7 milijuna KM, što je povećanje za 135 milijuna KM u odnosu na prošlogodišnji proračun. Financiranje proračuna temeljeno je na domaćim izvorima, prvenstveno obveznicama koje su planirane u iznosu od 150 milijuna KM.

Među najznačajnijim projektima su ulaganja u putnu infrastrukturu. Za te namjene planirana su 183 milijuna KM koja će, putem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, biti usmjerena za izgradnju autocesta i brzih cesta.

Također, predloženim dnevnim redom predviđeno je da se zastupnici danas izjasne o davanju suglasnosti na financijske planove izvanproračunskih fondova za 2018. godinu: Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i Federalnog fonda solidarnosti.

Uz to, Zastupnički dom razmotrit će ovogodišnji financijski plan Regulatorne komisije za energiju (FERK).

Kopirati
Drag cursor here to close