Živjeli!

Za Vladu FBiH postoji samo Nova godina u Sarajevu

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu donijela odluku o izdvajanju 80 tisuća KM za organiziran doček Nove godine u Sarajevu. 
Gospodarstvo / Novac | 31. 10. 2019. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mislim da trebamo voditi računa i o ostalim gradovima koji imaju organiziran doček Nove godine kao i neke druge sadržaje poput Zimskog grada, a koji su također posjećeni'', istaknula je Zora Dujmović (HDZ BiH), ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije BiH nakon što je Vlada Federacije BiH odlučila izdvojiti 80 tisuća KM za proslavu nove godine u Sarajevu.

Naime, Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu donijela odluku o izdvajanju 80 tisuća KM za organiziran doček Nove godine u Sarajevu. 

Odluka je donesena na prijedlog Edite Đapo (SBB) federalne ministrice okoliša i turizma. Sredstva će biti osigurana iz Transfera drugim razinama vlasti i fondovima, a u odluci je navedeno  kako su sredstva izdvojena u svrhu razvoja turizma.  Dakle, resorno je ministarstvo doček Nove godine u Sarajevu, uz nastupe glazbenika iz BiH i regije, prepoznalo kao turistički brend. N, hrvatski ministri, poput Milićević, usprotivili su se ovoj odluci.

''Tražim da se u službenom izvješću sa sjednice navede da smo opet preglasani'', kazala je prilikom rasprave Jelka Milićević (HDZ BiH), ministrica financija i dopredsjednica Vlade Federacije BiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close