Potvrdio Bevanda

Isplanirali su povećati sebi plaće!

Ne želeći govoriti tko je bio protiv predloženog proračuna, Bevanda je naveo da je vjerovao da će proračun biti izglasan jednoglasno.
Gospodarstvo / Novac | 18. 02. 2021. u 14:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o proračunu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, koji je pripremilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

Potvrdio je to novinarima ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, dodajući da će taj dokument, po ustavnoj proceduri, biti proslijeđen Predsjedništvu BiH, koje je ustavni predlagač proračuna.

''Predsjedništvo BiH može izmijeniti Nacrt zakona'', pojasnio je Bevanda koji je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da Nacrt proračuna nije usvojen jednoglasno.

Ne želeći govoriti tko je bio protiv predloženog proračuna, naveo je da je vjerovao da će proračun biti izglasan jednoglasno.

Kazao je da se Vijeće ministara BiH danas nije izjašnjavalo o visini osnovice za obračun plaće zaposlenih u institucijama BiH, te da je ta točka skinuta s dnevnog reda, ali je iznos planiran za to povećanje planiran u ovogodišnjem proračunu.

''U nacrtu Dokumenta okvirnog proračuna koji je usvojen jednoglasno i u Nacrta zakona proračuna institucija BiH koji je prošao na Vijeću ministara uključeno je vraćanje osnovice za obračun plate na razinu iz 2012. godine kada je osnovica bila 498 KM. Predsjedništvo će dati konačnu riječ o tome'', pojasnio je.

Na pitanje novinara o tome koliko je potrebno izdvojiti proračunskih sredstava za vraćanje osnovice na razinu iz 2012. godine, Bevanda je odgovorio da je planirano izdvajanje oko 22 milijuna KM.

Na sjednici je podržana državna strategija upravljanja javnim financijama, kao i više ugovora o grant sredstvima za dionicu Koridora Vc Buna - Počitelj, za tunel Zenica - Gračanica, za grad Zvornik, za općinu Jajce te grant za sredstva za projekat stambenog zbrinjavanja.

Vijeće ministara BiH je podržalo inicijativu za vođenje pregovora radi zaključenja sporazuma o zajmu za projekt vjetroelektrana Vlašić.

Kopirati
Drag cursor here to close