Polaganje računa

Radončić i Auweraert: Za 24 tisuće migranata utrošeno 20,6 milijuna eura

Navedeni su i donatori, a najveći je Europska unija koja je donirala nešto više od 37 milijuna eura.
Gospodarstvo / Novac | 14. 01. 2020. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Međunarodne organizacije za migracije u BiH Peter van der Auweraert izvjestio je Ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića i pomoćnicu ministra Murvetu Džaferović o utrošku sredstava za pomoć migrantima u BiH, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

U priopćenju se navodi da je na sastanku razgovarano i o jačanju suradnje i provođenju zajedničkih projekata dvije institucije, posebno u rješavanju migrantske situacije u BiH.

"Van der Auweraert ovom prilikom predao je izvještaj IOM-a o trenutnoj situaciji i broju migranata u BiH, kao i pregled utroška donatorskih sredstava od 2018. do 2020. godine", priopćili su iz Ministarstva.

U Izvještaju stoji da je od lipnja2018. godine do prosinca 2019. IOM primio 30.798.032 EUR, u istom periodu potrošeno je nešto više od 20 milijuna EUR (20.657.061 EUR), te da je na raspolaganju ovoj međunarodnoj organizaciji ostalo nešto više od deset milijardi EUR.

Također, navedeni su i donatori, a najveći je Europska unija koja je donirala nešto više od 37 milijuna eura. Pored EU sredstva za pomoć migrantima donirali su i Razvojna banka Vijeća Europe, Katarska Humanitarna organizacija te veleposlanstva Velike Britanije i Švedske. Iz IOM-a izvještavaju da je tijekom 2019. godine u službenim prihvatnim centrima bilo smješteno 24,078 migranata, javlja N1.

Kopirati
Drag cursor here to close