Borba protiv korone

"Wwin - Williams kladionice" bolnicama u BiH donirale 150.000 KM

Iznos od 50.000 KM proslijeđen je Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.
Gospodarstvo / Novac | 27. 03. 2020. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Wwin - Williams kladionice" kao društveno odgovorna kompanija uključile su se u borbu protiv pandemije koronavirusa i donirale su 150.000 konvertibilnih maraka, od čega 100.000 KM preko Fonda solidarnosti ide Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, dok je 50.000 KM proslijeđeno Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

"Wwin - Williams kladionice" često pokazuju da su posvećene svojim zaposlenicima pa su priopćile da će u ova teška i izazovna vremena zadržati sve radnike.

Inače, "Wwin - Williams kladionice" su kompanija koja je prepoznatljiva i po tome da svim svojim zaposlenicima plaća ljetovanje.

"Kompanija 'Wwin - Williams kladionice' nastavlja sa već ustaljenom praksom solidarnosti sa društvenom zajednicom pa smo se bez imalo razmišljanja uključili u ovu za čovječanstvo tešku borbu, a osim novčanih sredstava koja idu zdravstvenim ustanovama i hrabrim medicinskim radnicima, odlučili smo da će svi naši zaposlenici i dalje nastaviti radni odnos i da ćemo im redovno isplaćivati primanja. U ova vremena od velike važnosti je da svi pokažemo veliki nivo solidarnosti i razumijevanja jer je to naša društvena, ali i prije svega moralna obaveza", kazao je Srđan Dubočanin iz kompanije "Wwin - Williams kladionice".

"Wwin - Williams kladionice" u Bosni i Hercegovini posluju od 2004. godine i imaju više od 500 zaposlenih u skoro 200 poslovnica. Osim toga, ova kompanija preko internet platforme prisutna je i na svjetskom tržištu, te i tamo bilježi pozitivne rezultate.

''Wwin - Williams kladionice'' značajno pomažu i bh. sport, a proteklih godina su sponzoriranjem nekoliko klubova osnažili Premijer ligu BiH.

Ova kladionica je, naime, glavni sponzor Širokog Brijega, Slobode iz Tuzle i Radnika iz Bijeljine, a njen logotip je jedno vrijeme krasio i dresove Čelika iz Zenice.

Kopirati
Drag cursor here to close