Posjet

Vučić: Milijun eura za Drvar od Srbije

Vučić je u Drvar došao sa ministrima obrane i financija, a domaćin u toj općini mu je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Gospodarstvo / Novac | 13. 09. 2019. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srpska info / Vučić u Drvaru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku u Drvar da je u petak za taj grad iz Srbije prebačeno milijun eura za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, te za izmirivanje dugovanja koja općina nije mogla pokriti.

Drvar je većinski srpska općina na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

Za majke

"Veoma sam sretan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od prije, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsjednika, premijera... nikad nije došao u Drvar. Sretan sam što sam ovdje i što smo nešto malo mogli da pomognemo", rekao je Vučić.

Vučić je u Drvar došao sa ministrima obrane i financija, a domaćin u toj općini mu je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik s kojim je posjetio rodnu kuću Gavrila Principa u selu Obljej na području Bosanskog Grahova. Sa predsjednikom Srbije kuću Gavrila Principa posjetio i njegov sin Danilo.

Dio od milijun eura koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 eura, bit će izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više djece, i rješavanje sličnih problema sa kojima se suočava općina.

Pročitajte još

"Ostalo će biti uloženo u najvažnije projekte. Molili smo ljude da dostave projekte, a imate gotov projekt za vodovod i u to će odmah biti uloženo. Spremni smo iz Beograda da uložimo u Drvar i taj novac će biti upotrebljen na najbolji način", rekao je Vučić.

Dodao je da se prije pet-šest godina nije moglo pomoći, ali da to nije pitanje njegove ili nečije volje već imate li zdravu državu, mogućnosti za to.

"Sutra da ne budem predsjednik ostat će zapisano da sam svakoj općini u RS, ali i u Glamoču, Drvaru, Petrovcu uložili za školu, vrtić...Nema općine gdje Srbija nije pružila pomoć", poručio je Vučić.

Posjetio i vrtić

On je stanovnicima Drvara poručio da ostanu na svojim ognjištima i naglasio da ovo nije kraj podrške Srbije.

"Srbija će biti uz vas mnogo vise nego ranije", poručio je Vučić ispred vrtića "Majka hrabrost" u Drvaru.

On je dodao da će Srbija nastaviti pružati podršku ovom kraju i da će dati što bude potrebno.

Posebno je naglasio i da će biti donesena odluka o davanju posebnih subvencija za nase ljude koji zele da ulažu u ove četiri općine -Petrovac, Drvar, Grahovo, Glamoč.

Te općine će imati poseban stimulans Srbije, rekao je Vučić i dodao da novac za Drvar neće biti mali.

"Osjećat ćete sve veću pomoć Srbije", rekao je Vučić ističući da se u petak slavi život i da je sretan što je u vrtiću vidio 57 mališana.

"Gledat ćemo da obnovimo sve, jer moramo da pokazemo snagu razvoja, jacanja ekonomije i snagu bućnosti u koju vjerujemo", poručio je Vučić i poželio građanima dug i dobar život, kao i da imaju više djece.

Kopirati
Drag cursor here to close