Zabrinutost raste

Vrijednost Bitcoina pala za 30%, očekuje se najgori tjedan od travnja 2013. godine

Druga i treća najveća valuta, Ethereum i Ripple, pale su za više od 20 posto, nakon čega su doživjele manje povećanje vrijednosti.
Gospodarstvo / Novac | 03. 02. 2018. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrijednost digitalne valute Bitcoin pala je za 30 posto ovoga tjedna, zbog čega se očekuje najgori tjedan još od travnja 2013. godine.

U petak je vrijednost Bitcoina pala ispod 7.910 dolara, ali je još uvijek iznad vrijednosti od 1.000 dolara koja je iznosila kada je počelo trgovanje prošle godine. Pad je uslijedio nakon nedavnih incidenata koji su poljuljali vjeru u digitalne valute.

U petak je japanski financijski regulator obavio iznenadni pregled japanske mjenjačnice Coincheck, koja je prošlog tjedna imala sigurnosnih problema, prenose mediji.

Od mjenjačnice je zatraženo da ispravi propuste u svojim računalnim mrežama mnogo prije nego su hakeri ukrali digitalnu valutu vrijednu 530 milijuna dolara.

Druge zemlje su već izrazile zabrinutost, a Kina i Južna Koreja su zabranile pokretanje novih digitalnih valuta te su zatvorile mjenjačnice koje su već radile.

Američke vlasti su u rujnu upozorile investitore da bi mogli izgubiti sav svoj novac ukoliko budu kupovali digitalnu valutu.

Bitcoin je najpopularnija digitalna valuta na svijetu, ali postoji i mnogo drugih koje su također doživjele pad vrijednosti u petak.

Druga i treća najveća valuta, Ethereum i Ripple, pale su za više od 20 posto, nakon čega su doživjele manje povećanje vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close