Odluka

Vlada utvrdila visinu plaće direktora socijalnih ustanova

Mjesečna neto plaća direktora utvrđena je u rasponu od dvije do tri prosječne neto plaće u FBiH prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku.
Gospodarstvo / Novac | 31. 10. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o visini plaća direktora i novčanih naknada za rad u upravnim i nadzornim odborima ustanova socijalne zaštite koje su, u skladu sa Zakonom o preuzimanju prava i obveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u FBiH, u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada FBiH je donijela i Odluku kojom utvrđuje visinu plaća direktora i novčanih naknada za rad u upravnim i nadzornim odborima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Pazarić, Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Drin, Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Bakovići, Zavoda za odgoj muške djece i omladine - Sarajevo i Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite - Ljubuški.

Mjesečna neto plaća direktora utvrđena je u rasponu od dvije do tri prosječne neto plaće u FBiH prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku. Odluku o visini plaće utvrđuje upravni odbor ustanove u skladu s rezultatima rada i financijskim mogućnostima ustanove.

Mjesečna novčana naknada za rad u upravnim i nadzornim odborima utvrđena je za članove u visini 60 posto od prosječne neto plaće u FBiH prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku, a 80 posto za predsjednike.

Upravni odbori ustanova zaduženi su da, u roku od osam dana od dana stupanja na snagu ove odluke, usuglase dosadašnje odluke i ugovore kojima je regulirana visina plata direktora i novčanih naknada za rad u upravnim i nadzornim odborima ustanova socijalne zaštite.

Danas donesena Odluka stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u ˝Službenim novinama Federacije BiH˝, a bit će u primjeni od prvog dana narednog mjeseca nakon stupanja na snagu, priopćila je Vlada.

Kopirati
Drag cursor here to close