Glavni posao

Vlada utvrdila planove: Prioritet prikupljanje naknada

Federalna vlada danas je usvojila i Plan rada Generalnog sekretarijata Vlade FBiH za 2021. godinu. 
Gospodarstvo / Novac | 08. 01. 2021. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je dala suglasnosti na Program rada i Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2021. godinu. Strateški ciljevi Fonda su prikupljanje namjenskih naknada - ostvarivanje prihoda, sufinanciranje projekata zaštite okoliša i energijske efikasnosti, te informacijski sustav okoliša i osiguranje sistemskog praćenja parametara za ocjenu stanja okoliša.

Kad je riječ o Financijskom planu za 2021. godinu, s procjenom od 2022. do 2024. godine, utvrđenom u iznosu od 67.000.831 KM, procjena prihoda je otežana zbog pandemije koronavirusa, jer je veliki broj privrednih subjekata - obveznika plaćanja okolišnih naknada imao probleme ili zastoje u radu tijekom 2020. godini što će se izravno odraziti na prihode Fonda od naknada u 2021. godini.

Federalna vlada danas je usvojila i Plan rada Generalnog sekretarijata Vlade FBiH za 2021. godinu. 

Također, usvojeni su planovi rada za 2021. godinu Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, Federalne direkcije robnih rezervi, Federalnog zavoda za geologiju, Odbora državne službe za žalbe, Federalnog zavoda za poljoprivredu, te Federalnog agromediteranskog zavoda.

Usvojeni su i planovi rada Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, Plan provođenja statističkih istraživanja od interesa za FBiH, te Plan i program rada i Plan prihoda i rashoda, s Planom javnih nabavki Agencije za nadzor osiguranja FBiH za 2021. godinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close