Milijuni iz presude

Spremni za pregovore: Vlada se neće osvetiti Gradu niti 'kazniti' Zračnu luku

Na upit o napisima pojedinih medija da će biti srezana pomoć mostarskoj Zračnoj luci, rečeno nam je kako se niti o kakvim rješenjima nije govorilo…
Gospodarstvo / Novac | 17. 01. 2019. u 13:27 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako nam je rečeno iz Vlade HNŽ-a, imenovano je povjerenstvo koje će pregovarati s Gradom Mostarom te pokušati pronaći rješenje otplate ovog duga koje, kako je naglašeno, Vlada ne spori.

''Činjenica je da je Vlada dobila presudu Vrhovnog suda Federacije BiH u kojoj je odlučeno da ima isplatiti Gradu Mostaru na ime korištenja dijela prostora Đačkog doma. Svjesni svega što je Vlada napravila u smislu dovođenja u red javnih financija i financijske stabilnosti u županiji, a suočena s ozbiljnijom problemom sudskih procesa u iznosu 36 milijuna KM, ovaj presuđeni iznos bi mogao vrlo ozbiljno ugroziti financijsku stabilnost'', rečeno je za Bljesak.info iz županijske vlade.

Iz Vlade se nadaju kako će u razgovorima s predstavnicima Grada pronaći rješenje koje će biti prihvatljivo i Vladi i Gradu.

''Uvjereni smo da će do tog kompromisa doći iz više razloga a možda je ključni razlog da je ova vlada pokazala da razumije potrebe Grada što je pokazala kroz financirane i sufinancirane projekte'', rečeno nam je.

Foto: PR / Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić i premijer HNŽ-a Nevenko Herceg

Na upit o napisima pojedinih medija da će biti srezana pomoć mostarskoj Zračnoj luci, rečeno nam je kako se niti o kakvim rješenjima nije govorilo te da ''Vlada nije donijela bilo kakvu odluku niti da će nekakvim sličnim načinom uzvraćati gradu''.

Kada je u pitanju premještaj vladinih institucija u kupljeni hotel Ero, rečeno nam je kako sve ide po planu te da je u pripremi procedura za izradu idejnih rješenja rekonstrukcije hotela.

Podsjećamo, Vrhovni sud Federacije BiH donio je odluku kojom je djelomično usvojio reviziju tužitelja i preinačio drugostupanjsku presudu u sporu u kojem je Grad Mostar tužio Vladu HNŽ-a i tražio isplatu naknade za korištenje prostora u kojem je sjedište županijske Vlade u središtu Mostara. Vrhovni sud FBiH je naredio da Grad Mostar Županiji mora isplatiti ulaganja u prostor u kojem su smještene županijske institucije u ukupnom iznosu od 341.221,79 maraka, za zakonskom zateznom kamatom počevši od preinake protutužbe 2. srpnja 2013. godine pa do isplate, a u roku 30 dana.

Iz Gradske uprave Mostara rečeno je za Bljesak.info kako do okončanja postupka neće komentirati presudu.

Kopirati
Drag cursor here to close