Izmjene, dopune

Novci zdravstvenim ustanovama i ZZO: Zadnje što je Vlada HNŽ-a uradila u 2018. godini

Istaknuto je kako će najznačajniji dio od ostvarenih 11 milijuna maraka suficita biti usmjeren ka zdravstvenim ustanovama u HNŽ-u u svrhu poboljšanja zdravstvene skrbi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.
Gospodarstvo / Novac | 31. 12. 2018. u 11:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u ponedjeljak je na svojoj sjednici usvojila Prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2018. godinu u iznosu 140.900.000 maraka. 

Istaknuto je kako će najznačajniji dio od ostvarenih 11 milijuna maraka suficita biti usmjeren ka zdravstvenim ustanovama u HNŽ-u u svrhu poboljšanja zdravstvene skrbi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Na sjednici je usvojeni i Prijedlog Financijskog plana u iznosu 138.095.000 maraka i Prijedlog Odluke o izvršenju Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu. 

Tijekom rasprave naglašeno je kako su, uz ostalo, povećana izdvajanja za poboljšanje materijalnog statusa bolničkih i zdravstvenih ustanova i njihovih uposlenika. 

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti obitelji s djecom čime bi bilo omogućeno da jednokratnu potporu za opremu novorođenog djeteta od 400 maraka ostvare sva novorođena djeca u HNŽ-u. 

Financijski planovi Zavoda zdravstvenog osiguranja, kao i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti obitelji s djecom bit će upućena u daljnju skupštinsku proceduru. 

Vlada je, također, dala suglasnost na Financijski plan Ustanove "Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" Stolac za 2019. godinu. 

Nastavljajući kontinuirani i otvoreni socijalni dijalog s predstavnicima sindikata s ciljem poboljšanja prava i materijalnoga položaja korisnika županijskog proračuna, Vlada HNŽ-a prihvatila je informaciju Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o rezultatu pregovora sa Sindikatima državnih službenika i namještenika u HNŽ i dala suglasnost na prijedlog povećanja plaće u ukupnom iznosu od 15 posto u sljedeće tri godine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close