Za smještaj županijskih tijela

Vlada HNŽ-a okončala kupovinu Hotela Ero

Vlada HNŽ dana se okončala aktivnosti oko kupnje Hotela "Ero" u Mostaru za smještaj županijskih tijela uprave.
Gospodarstvo / Novac | 14. 06. 2018. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Hotel Ero

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je, usvajanjem Odluke o davanju suglasnosti na tekst Ugovora o kupnji Hotela "Ero" i davanju ovlasti predsjedniku Vlade za potpisivanjem Ugovora, okončala aktivnosti oko kupnje Hotela "Ero" u Mostaru za smještaj županijskih tijela uprave.

Također je, s ciljem osiguranja potrebnih sredstava, usvojila Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Članovi Vlade konstatirali su tijekom rasprave kako će donošenjem današnjih odluka biti ostvareni prioritetni ciljevi Vlade - učinkovitiji rad, smanjenje troškova smještaja tijela i organa uprave, te omogućavanje građanima da na jednom mjestu dobiju sve potrebne usluge, priopćeno je u četvrtak na internetskim stranicama Vlade HNŽ-a. 

Podsjetimo, Vlada HNŽ-a u lipnju je donijela odluku o kupnji mostarskog hotela ''Ero'' površine cca 9.500 metara četvornih. Objekt je na osnovu natječaja ponuđen po cijeni od 1.100 KM po metru četvornom što u konačnici znači da je 'Ero' prodan za iznos od cca. 10,5 milijuna KM.

Vlada bi u rekonstrukciju ''Ere'' trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija. Inače, trenutno se u zgradi mostarskog hotela nalaze ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te obrazovanja i znanosti, Federalna porezna uprava odjel za HNŽ-a te Turistička zajednica HNŽ.

Također, Vlada HNŽ-a je istaknula kako je kupljen hotel, ali ne i radnici koji prosvjeduju mjesecima i od Vlade FBiH traže pomoć u rješavanju svog statusa. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na mirovinu niti otići na zavod za zapošljavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close