Sjednica

Vlada HNŽ-a izdvaja 296.155 maraka za domove zdravlja

Istaknuto je kako se radi o doniranim sredstvima Vijeća ministara BiH usmjerenim na saniranje posljedica pandemije.
Gospodarstvo / Novac | 12. 11. 2021. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je Prijedlog Strategije razvitka HNŽ-a za razdoblje od 2021. do 2027. godine koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Strategijom razvitka utvrđeni su ciljevi i prioriteti razvitka županije, način njihova ostvarivanja, financijski i institucijski okvir za implementiranje, monitoring, evaluiranje i izvješćivanje, te je ona osnovni dokument za izradu sektorskih strategija, dokumenta okvirnog proračuna, proračuna i programa javnih investicija županije, priopćeno je iz Vlade.

U tekstu Strategije zadržana su vodeća načela na kojima je temeljena prva Strategija razvitka HNŽ-a, odnosno gospodarska i okolišna održivost i socijalna uključenost te veza s ostalim planskim dokumentima, od onih na županijskoj razini do Strategije Europa 2020 i nove EU strategije. Također, planirane su konkretne aktivnosti, instrumenti i mjere usmjereni na stvaranje prepoznatljive, poduzetne i privlačne Županije.

S ciljem potpore u borbi protiv pandemije koronavirusa, Vlada je donijela Odluku kojom izdvaja 296.155 maraka ustanovama primarne zdravstvene zaštite, odnosno domovima zdravlja u HNŽ-u. Istaknuto je kako se radi o doniranim sredstvima Vijeća ministara BiH usmjerenim na saniranje posljedica pandemije.

Također, Zavodu za javno zdravstvo osigurano je 11.739 maraka za nabavu setova za uzimanje brisova na covid-19, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close