Sjednica

Vlada HBŽ-a utvrdila prijedlog Odluke o privremenom financiranju

Na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujana 2020. godine.
Gospodarstvo / Novac | 15. 12. 2020. u 14:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj sjednici utvrdila je Prijedlog odluke o privremenom financiranju te županije za razdoblje od 1. siječanja do 31. ožujka 2021. godine u iznosu od 15.960.000 konvertibilnih maraka (KM).

Iznos od 500.000 KM koristiti će se za otplatu dospjele glavnice i kamate po kreditima HBŽ-a u prvom tromjesečju 2021. godine. Usvojena je Odluka odavanju suglasnosti na Naputak za izradu zahtjeva za odobravanje proračunskih sredstava u 2021. godini, Odluka o visini osnovice za obračun plaća za fiskalnu 2021. godinu u iznosu od 595,80 KM (neto 411,10) i Odluka o visini novčane naknade za prehranu tijekom rada – toplog obroka za fiskalnu 2021. godinu u visini od 9 KM.

Na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujana 2020. godine.

Tijekom sjednice donesen je zaključak kojim se prihvaća mišljenje Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a na Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, predlagatelja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti predsjedniku Vlade HBŽ-a Ivanu Joziću za potpisivanje Ugovora o reguliranju međusobnih prava i obveza glede uspostave karantene na području HBŽ-a u uvjetima važenja Odluke Vlade Federacije BiH o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Odluku o plaćanju Ugovora o izvođenju građevinskih radova za osposobljavanje i adaptaciju prostora kojom se odobravaju financijska sredstva iz Tekuće pričuve u iznosu od 381.771,59 KM Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih. Sredstva se odobravaju u svrhu plaćanja Ugovora o izvođenju građevinskih radova za osposobljavanje i adaptaciju prostora na drugom katu objekta Županijske bolnice "dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu u svrhu osposobljavanja prostora za izolaciju i liječenje osobama od zarazne bolesti covid-19.

Također, utvrđen je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije za 2021. godinu i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na izvršenje Financijskog plana za 2021. godinu.

Na sjednici je usvojena i Odluka o odobravanju financijskih sredstava Gorskoj službi spašavanja Stanici Hercegbosanske županije u ukupnom iznosu od 30.000 KM za nabavku opreme, obuke i ostale troškove proizišle iz djelatnosti Gorske službe spašavanja.

Također, donesena je Odluka o odobravanju sredstava Upravi civilne zaštite HBŽ-a za svrhu plaćanja troškova nastalih proglašenjem stanja uzrokovanog opasnošću od pojave koronavirusa na području te županije i Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz tekuće potpore Proračuna Uprave civilne zaštite HBŽ-a za 2020. godinu za pomoć vatrogasnim postrojbama HBŽ-a u iznosu od 36.000 KM, priopćeno je iz županijske vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close