Računa se

Vlada HBŽ-a s predstavnicima lokalnih zajednica o izradi proračuna za 2021. godinu

Predsjednik Vlade HBŽ-a prisutne je upoznao s dijelovima proračunskih stavki koje imaju izravan i neizravan utjecaj na jedinice lokalne samouprave.
Gospodarstvo / Novac | 16. 03. 2021. u 10:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin održao je u ponedjeljak radni sastanak s predstavnicima lokalnih zajednica o temi izrade proračuna HBŽ-a za 2021. godinu.

Vukadin upoznao je rukovodeće osobe lokalne samouprave kako su Nacrt proračuna za 2021. godinu i Nacrt zakona o izvršavanju proračuna HBŽ-a usvojeni na sjednici Skupštine HBŽ-a, a trenutno se Ministarstvo financija HBŽ-a nalazi u završnoj fazi izrade Prijedloga proračuna, kako bi se Prijedlog proračuna HBŽ-a za 2021. godinu i Zakon o izvršavanju Proračuna za 2021. godinu u što skorijem razdoblju našli na zastupničkim stolovima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Predsjednik Vlade HBŽ-a prisutne je upoznao s dijelovima proračunskih stavki koje imaju izravan i neizravan utjecaj na jedinice lokalne samouprave.

Među najvažnijim proračunskim stavkama o kojima se razgovaralo, a koja će se provoditi kroz resorna ministarstva Hercegbosanske županije u obliku potpora i programa te apliciranja od strane lokalne zajednice na iste istaknute su: izravne potpore lokalnoj samoupravi, potpore za vodoprivredu, potpore za zaštitu okoliša, gospodarske mjere ublažavanja posljedica izazvane pandemijom covida-19, poljoprivredni poticaji, programi za izradu i sanaciju županijskih i lokalnih putnih pravaca, potpore prema vjerskim zajednicama, potpore namijenjene kulturnim događanjima, subvencija prijevoza učenika i sufinanciranje projekata.

Istaknuta je potreba za intenzivnijom budućom suradnjom i razgovorima između lokalnih samouprava, jer više puta je naglašeno zajedničko djelovanje i apliciranje prema fondovima i projektima od kojih će pozitivne utjecaje imati cijela županija i jedinice lokalne samouprave.

Pored predsjednika Vlade HBŽ-a sastanku su nazočili gradonačelnik Livna Darko Čondrić, načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić, načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč, načelnik Općine Glamoč Nebojša Radivojša i predstavnik službe za financije Općine Bosansko Grahovo.

Kopirati
Drag cursor here to close