Kad mi gradimo

Vlada FBiH podržala kreditni zahtjev Autocesta Mostar, samo 21 milijun eura

Podržala je inicijativu da za dionicu Nemila - Vranduk, kreditna sredstva od 21 milijuna eura budu osigurana kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAED).
Gospodarstvo / Novac | 06. 05. 2021. u 17:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH se upoznala s informacijom o kreditnom zahtjevu JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar radi financiranja izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica Nemila - Vranduk, te je podržala inicijativu da za ovu dionicu kreditna sredstva od 21 milijuna eura budu osigurana kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAED).

Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo prometa i komunikacije i Autoceste FBiH zaduženi su da u tim za pregovore imenuju ovlaštene predstavnike, a konačna odluka o zaduženju, po kojem će krajnji dužnik biti Autoceste FBiH, bit će donijeta po okončanju pregovora s KFAED-om.

Federalno ministarstvo finansija će Vladi podnijeti informaciju o pregovorima i tekst usaglašenog Ugovora između BiH i KFAED-a, a današnje zaključke dostaviti Ministarstvu finansija trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close