Zakon

Institucije BiH dobile Nacrt proračuna

Tegeltija je kazao da je Vijeće ministara donijelo Odluku o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH.
Gospodarstvo / Novac | 24. 03. 2020. u 16:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici u Sarajevu utvrdilo Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegetija je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je također usvojen i Prijedlog odluke o privremenom financiranju institucija BiH za drugi kvartal 2020. godine, za period travanj-lipanj.

Po njegovim riječima, usvojena je Odluka o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.

Tegeltija je kazao da je Vijeće ministara donijelo Odluku o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH.

Donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je naveo da je usvojena i Odluka o određivanju graničnih prijelaza za prevoz robe u drumskom prometu u tranzitu kroz BiH, a utvrđen je i prijedlog odluke o oslobađanju od obračuna i plaćanja indirektnih poreza i povrata već uplaćenih indirektnih poreza na opremu i sredstva donirana od strane domaćih i međunarodnih subjekata za prevenciju u borbi protiv koronavirusa.

Vijeće ministara BiH je usvojilo informaciju o regionalnim mjerama za olakšavanje prometa vitalnim proizvodima usljed krize uzrokovane virusom korona.

Kopirati
Drag cursor here to close